Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

- En utrolig historie

15.03.2019 19:27 Even Elvenes

Jan-Olov Persson. (Foto: TR Media).

V64 Gävle: - Jeg traff Kjetil Djøseland på seinsommeren i fjor og spurte om vi fikk trene 11 Norheim Svenn (V64-5/DD-1) litt forsiktig. Før jul var hesten startklar, det etter fem års pause. En utrolig historie, åpner Jan-Olov Persson. 

- At en elitehest gjør comeback etter så mange år er mest sannsynlig rekord, jeg har ikke hørt om lignende, melder Jan-Olov Persson, kaldblodsrasens mestertrener. 
- Spensten er enorm i treningsøktene, han går med fire lette sko og Svenn trenger ikke oppsjekk, understreker Persson til Equus. 
- Hvor legges listen på fredag?
- Jeg vet ikke, fra annen rekke på tillegg og blant gode motstandere, ser det vanskelig ut. Viktig er at han får en positiv opplevelse og at gjennomkjøringen kan gi effekt på sikt. Innerst inne tror jeg ikke at Norheim Svenn dummer seg ut, kommenterer Jan-Olov. 
- Vinner du løpet med 1 Bellfaks?
- Vi har sjansen, han var nede i 20-fart da han tråkket feil og galopperte i Östersund nå sist. Stallen har også 3 Uggla i Mossen og 7 Järvsö Pegasus til start, de jakter premiepenger. Likt Norheim Svenn, påpeker Persson nøye.

Vant lett
I V64-2 har treneren fra Hudiksvall med fire stykker. 
- De er jevngode. 2 Zulu Lynet vant med krefter spart sist. Innerst inne tror jeg fredagens distanse er den beste, han er med i toppen. 6 Järvsö Bukefalos har ikke fungert som best, han har manglet litt på pusten. Distansen er perfekt, en tid på 28-tallet er innen rekkevidde. Kan vinne. 9 Järvsö Fux kjørter jeg selv, under vinteren har hesten fått mye trening. I fjor falt han sammen i aksjonen fra tid til annen, det ser mye bedre ut nå. Vi er med i toppen. Vår siste hest i løpet er 11 Wild Blomma som vant fire av åtte løp i fjor. Det handler om årsdebut og startspor i annen rekke på sprint. Like fullt håper jeg på en plass langt framme. 
- Oppsummert, den beste sjansen har?
- I V64-4? Kanskje 2 Zulu Lynet, men det skiller lite på hestene, understreker Persson i sin avslutning.   

Frister
* V64 kl. 19:30
* Dagens Dobbel kl. 20:57
* Banekode: 32

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.