Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Rappstjernens ilddåp

16.05.2019 14:09 Richard Ekhaugen

Rappstjernen; kommer han ut med amerikanervogn eller vanlig sulky på Jarlsberg lørdag?

Jackpot V75 Jarlsberg: Han er et av tidenes største unghesttalenter. Lørdag får stortalentet Rappstjernen sin ilddåp mot eldre hester.

På blott 12 starter i karrieren har fire år gamle Rappstjernen rukket å bergta travnasjonen Norge Over 1,5 millioner kroner er allerede bokført, og merittlisten inneholder blant annet seire i Biri Oppdretningsløp, Alm Rau Jos æresløp, DNTs Høstfinale samt andreplassen i Kriteriet.

Treneren beroliger
Likevel spørs det om ikke prestasjonen han fremviste i Kongepokalen, hestens årsdebut, er karrierens beste så langt. Til tross for galopp på startsiden, avsluttet sørlandshesten i overlydsfart og var knapt slått toer på 1.24,9a/2100 meter. At hesten har tatt ytterligere steg i utviklingen i løpet av vinteren var det liten tvil om. Og treneren selv, ja han kan bare berolige etter årsdebuten.
- Alt virker normalt med hesten i trening, understreker Tjomsland overfor Equus tirsdag ettermiddag.

- Må herdes
Den sørlandske suksesstreneren er imidlertid raskt ute med å påpeke denne saks hovedpoeng; det dreier seg om Rappstjernens ilddåp på lørdag.
- Det er en tøff oppgave 3 Rappstjernen (V75-1) står overfor når han nå for første gang møter eldre hester. Løpet er en del av en langsiktig plan og han er ikke satt opp på noen måte før helgens oppgave. Han må herdes, påpeker Tjomsland.

Amerikanervogn eller ikke?
Endringer kan bli gjort til lørdagens løp. Vogn er nemlig ikke endelig bestemt.
- Jeg er litt i tenkeboksen. I og med at det er snakk om voltestart er jeg usikker på om han skal gå med amerikanervogn eller ikke. Hesten er relativt kjapp ut, men jeg vil ikke låse meg til noen endelig taktikk. Det er ikke bare å forlange seier på lørdag, men jeg føler meg trygg på at han er med i matchen.
For å snu på det - blir du overrasket om han vinner?
- Nei, det blir jeg ikke, men jeg vil understreke at han har en veldig tøff oppgave foran seg, sier Tjomsland.

- Iskaldt spor
Med på transporten til Jarlsberg er også et annet unghesttalent, 8 Thankful (V75-2). Hoppa var god toer bak umulige Hillary B.R. på Forus sist.
- Hun har dessverre fått et iskaldt spor, samtidig som for eksempel 1 Catherine's Chevy har fått innerspor. Hun spurter nok fort igjen, men det er vanskelig å tro på noe annet enn en mulig trippelplass herfra, vurderer Tjomsland.

Innleveringsfrister Jarlsberg lørdag:
V75 kl. 15:00
V5 kl. 14:10
V4 kl. 16:06
DD kl. 16:50

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4
QPlus

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Fra 25/5 samles det multijackpot til Bergsåker lørdag 24.august

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.