Del på facebook Del på twitter Del med en venn print

Velkommen til en verden av sport og spenning

Lær å spille

Det er enkelt å spille på hest

Du må gjerne ha peiling, men det er ingen forutsetning for å ha det gøy med hestspill.
Det eneste du trenger for å levere en kupong, er å følge tre enkle trinn.

Velg spillform
Velg hvor stor del av kupongen du vil fylle ut selv
Når du spiller på hest er det om å gjøre å plukke ut den hesten som kommer først i mål i ett eller flere løp. Det første du gjør er å bestemme deg for om du vil fylle ut hele eller kun deler av kupongen selv. Du kan velge mellom fire ulike spillformer:

LYNTOTO – Spillet for deg som vil ha en ferdigutfylt kupong eller er ny som hestespiller. Du velger kun beløp du vil spille for, så setter Lyntoto-maskinen sammen en optimal kombinasjon av favoritter og outsidere. På rikstoto.no finner du Lyntoto i spillvinduet, mens du på mobilen velger Lyntoto etter at du har bestemt hvilken dag og produkt du vil spille.

EGEN KUPONG – For mange ligger spenningen i å holde seg oppdatert om sporten. Du finner et bredt utvalg av tips og omtaler på forsiden av rikstoto.no og i våre tipsbrev. Basert på dine egne kunnskaper om hest og tips fra eksperter på spillet, fyller du ut og leverer kupongen fra spillvinduet på rikstoto.no eller på mobilen.

LYNBANKER – Kombinerer det beste fra Lyntoto og egen kupong, og er midt i blinken for deg som vil kombinere egen kunnskap med Lyntoto. Har du snappet opp et tips eller tre, kan du med Lynbanker fylle ut de hestene du vil selv og overlate resten til Lyntoto-maskinen. På rikstoto.no finner du Lynbanker i spillvinduet, mens du på mobilen velger Lynbanker etter at du har bestemt hvilken dag og produkt du vil spille.

ANDEL – Perfekt for deg som vil spille Lyntoto på lag med flere. Når flere spleiser på samme kupongen, blir det flere hester på kupongen og dermed økte vinnersjanser. På rikstoto.no finner du Andel i spillvinduet, mens du på mobilen velger Andel sammen med Lyntoto og Lynbanker.

Velg løp
Velg hva slags løp du vil spille på
Når du spiller på hest kan du hver dag velge mellom et bredt utvalg av vinner- og oddsspill med ulik risiko og vanskelighetsgrad. Fra "Vinner og Plass" der spenningen ligger i å plukke én hest i ett enkelt løp, til "V75" der vi jakter på vinnerne i 7 løp etter hverandre.

Du finner en komplett oversikt over hele spillmenyen under "Om spillene", men som ny spiller rekker det å ha oversikt over de viktigste Vinner-spillene:

V75 spilles stort sett på lørdager kl. 15.00 og går ut på å finne riktig vinner i 7 forhåndsbestemte løp. Det utbetales premie for 7, 6 og 5 rette. Tilbakebetalingsprosenten til spillerne på V75 er 60 %.

V65 og V64 kan du spille nesten hver dag. I både V65 og V64 skal du finne riktig vinner i seks forhåndsbestemte løp. Det utbetales premie for 6 og 5 rette i V65 og for 6,5 og 4 rette i V64. Tilbakebetalingsprosenten til spillerne er 65 %.

V5 kan du også spille nesten hver dag. Spillet går ut på å finne vinneren i 5 forhåndsbestemte løp. Det er kun en premiegruppe i V5, men dersom ingen har 5 rette utbetales det premie for 4 rette. Tilbakebetalingsprosenten til spillerne på V5 er 65 %.

Dagens Dobbel (DD) arrangeres vanligvis en gang per dag på hver bane vi har spill til. Såillet går går ut på å finne riktig vinner i to forhåndsbestemte løp. For å vinne må du ha riktig vinner i begge løpene. Tilbakebetalingsprosenten til spillerne på DD er 75%

NYHET! Tvilling er et enkelt spill som ofte gir gevinst. Spillet går ut på å finne de to første hestene i mål uavhengig av rekkefølge. Premiebeløpet avhenger av odds og innsats per spilte rekke. Tvilling kan spilles til alle norske og svenske travløp.

Velg innsatsVelg hvor mye du vil spille for

Våre spill koster fra 50 øre per rekke, så det er virkelig helt opp til deg hvor mye du ville satse. Når du fyller ut din egen kupong oppdaterer prisen på kupongen seg mens du fyller ut, mens du på Lyn-spillene våre velger et fast beløp å spille for.

Uansett hvordan du velger å spille er prisen en funksjon av antall hester i hvert løp og antall løp du har på kupongen. Som i alle andre spill øker vinnersjansene med antallet hester på kupongen - jo flere markeringer, jo større vinnersjanse!

Ekstra påfyll?
Nå er du klar til start, men har du lyst på litt ekstra påfyll kan du også øke spillgleden med våre syv korte spillveiledninger, tipsbrev fra ekspertene i fagbladet Stallskriket eller siste nytt på vår egen TV-kanal, Rikstoto Direkte:

Film
Tipsbrev
Siste nytt

Vi holder pusten, krysser fingrene - og ønsker lykke til!

Hilsen,
Morten B. W. Tønnessen
Markedssjef
Norsk Rikstoto

Neste mulige spill:

V75
V65
V64
V5A
V4

Norsk Rikstoto informerer


KUNNGJØRINGER
Kvartalsrapport Q3 2018 er nå lagt ut

Les mer

Søk i nettstedet

Søk etter hest, kusk eller rytter

Her søker du i databasene med resultater, stamtavler osv.